Yksinkertaisia sekä helppoja arkiruokia lähinnä arabimaista joita ei tarvitse asetella lautaselle kissojen ja koirien kera haute cuisine tyyliin!
maanantai 30. elokuuta 2010
Liha biryani
Laitoin tämän reseptin Aasia osioon ilman erillistä maata sillä en tiedä tämän alkuperää ja olen myös muuttanut reseptiä hieman niin mausteiden kuin valmistuksenkin kannalta. Mausteita voi muutenkin laittaa ihan oman maun mukaan. Tästä tulee noin 6 annosta.
Lihan valmistus:
500 gr leikattua naudanlihaa
2-3 tl korianterijauhetta
1 tl chilijauhetta
2 tl garam masalaa
1/2 tl kurkumaa
2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa suolaa
Ruskista lihat pannulla mausteiden kanssa.
Riisi:
800 gr- 1kg basmatiriisiä
5 kokonaista kardemummaa
5 kokonaista neilikkaa
1 tl jauhettua kanelia tai pari kanelitankoa
1/2 tl kurkumaa
2 rkl gheetä eli kirkastettua voita
suolaa
vettä
Keitä niin että riisi on puolikypsää.
Biryani:
3 sipulia
3 tomaattia
1 chili
-> Kuutioi sipuli, paista lisää tomaatti ja erittäin pieneksi pilkottu chili. Paista kunnes tomaatti on murksaantunut.
Lisää
4 tl valkosipuli-inkivääritahnaa
1 rkl garam masalaa
aikaisemmin ruskistetut lihat
2 dl kookosmaitoa
1/2 prk bulgarian jogurttia
suolaa
-> Sekoita kaikki keskenään, mikäli lihat ovat sitkeitä, hauduttele hieman lisää.
-> Lisää sitten puolikypsä riisi päälle ja riisin päälle
1/2 prk bulgarian jogurttia
sitruunamehua maun mukaan
n 3 rkl gheetä
Sekoita niin että jogurtti, ghee ja sitruuna sekoittuu riisiin mutta älä sekoita pohjasta asti että biryani saa hautua siellä sen aikaan kunnes riisi on kypsää. Laita folio päälle ja kansi folion päälle. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää.
Koriste / lisuke:
Suolattomia ja kuorittuja manteleita kourallinen tai pari kourallista
Pari kourallista rusinoita
1 rkl gheetä
-> Leikkaa mantelit kahtia, ruskista paistinpannulla gheessä, lisää rusinat.
Kumoa biryani isolle tarjottimelle / lautaselle ja lisää mantelit ja sitruunat päälle. (kuvassa jonka otin tekemästäni biryanista ei ole vielä lisättynä rusinoita eikä manteleita)
Tarjoa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti