Tästä tulee noin 4 annosta tai kolme miehen annosta
Kastike
2 kananrintaa (noin 350 gr)
1 tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl suolaa
1 tl vehnäjauhoja
Leikkaa kanat paloiksi, sekoita mausteet kananpaloihin. Anna marinoitua ainakin 30 minuttia.
1 sipuli (leikkaa isohkoiksi paloiksi)
2 murskattua valkosipulin kynttä / tai pilko pieniksi
1 rkl oliiviöljyä
Ruskista sipulit hyvin ja lisää murskatut valkosipulit sekaan. Laita sipulit ruskistamisen jälkeen pieneen kulhoon ja laita kananpalat kypsymään. Voit tietysti laittaa kananpalat paistumaan suoraan eri pannulle. Kun kanat ovat paistuneet lisää sipulit sekaan. Lisää sekaan myös:
1/2 tl suolaa
1tl couscous maustetta tai muita mausteita maun mukaan
1.5 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa tai paltattuja tomaatteja (pilko tomaatit)
1-2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
kourallinen rusinoita
kourallinen viipaloituja kivettömiä oliiveja
Tarkista kastikkeen maku ja lisä tarvittaessa suolaa ja mausteita, anna hautua kannen alla noin 10-15 minuuttia.. Mikäli omistat couscous kattilan, voit valmistaa kastikkseen alaosassa ja couscouksen yläosassa. Laita couscous isolle lautaselle, päälle kastikkeen lientä ja sekoita hyvin, lisää sen jälkeen loppu kastike päälle. Tai vaihtoehtoisesti jaa couscous ja kastike erillisiin tarjoiluastioihin :)
Couscouksen valmistamisesta ilman couscous kattilaa lisäilen tänne myöhemmin ohjeita.
naaam tuo näyttää houkuttelevalta,pakko tehdä nam!! ;)
VastaaPoista