Tämä on aika tavallineen salaatti jossa lisänä uppopaistettua pitaleipää, tavalliset krutongit käyvät tilalle yhtä hyvin.
Tätä salaattia löytyy Palestiinan lisäksi, Syyriasta, Jordaniasta ja Libanonista. فتوش eli fattush, fatush, fattoosh tai fattouche. Purjon tilalla voivat sipulin ystävät käyttää myös tavallista sipulia.
2 annosta
2 uppopaistettua pitaleipää
1/2 kerä jäävuorisalaattia
1/2 dl pilkottua persiljaa
6 cm pala purjoa (halkaisija 3 cm)
2 tomaattia
suolaa
mustapippuria
jauhettua korianteria
oreganoa
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
(Voit käyttää myös tuorekurkkua, tuoretta korianteria jauhetun sijasta sekä basilikaa)
(Voit käyttää myös tuorekurkkua, tuoretta korianteria jauhetun sijasta sekä basilikaa)
Salaatti sekä purjo leikataan todella ohuiksi siivuiki eli 2-3mm siivuiksi. Tomaatit sekä persilja pilkotaan pieniksi ja sen jälkeen kaikki ainekset sekoitetaan keskenään, friteerattuja pitaleivän paloja lukuunottamatta. Leivänpalat tai krutongit lisätään juuri ennen tarjoilua. Friteeraa leivät nopeasti kasvisöljyssä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti