keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mujaddara / مجدرة‎

Mujaddara on aika perinteinen arabialainen ruoka joka koostuu yleensä riisitä sekä ruskeista tai vihreistä linsseistä joiden päällä on paistettua sipulia.
Mujaddara on samantyylinen ruoka kuin Egyptissä tunnettu koshary. Olen saanut tämän reseptin palestiinalaiselta ystävältäni ja ihastuin heti mausteisiin joita hän tässä käytti. Tomaatti-valkosipulisalaatti ja jogurtin kruunasi koko aterian!




Noin 4 annosta
3.5 dl riisiä (basmati riisi sopii tähän hyvin) 
1.5 dl ruskeita tai vihreitä linssejä 
1 sipuli riisin sekaan
5 sipulia mujaddaran päälle
Suolaa, kanelia, kardemummaa, neilikkaa

Huuhdo linssit ja keitä ne runsaassa vedessä lähes kypsiksi. Varo keittämästä liikaa ettei linssit murskaannu. Siivilöi linssit ja säästä liemi.
Paista sipuli kattilassa, lisää riisi ja linsseistä jäänyt liemi. Mausta riisi suolalla, kanelilla, kardemummalla (noin 4-5 kpl) ja parilla neilikalla. Lisää tarvittaessa vettä.
Kun riisi on lähes kypsää, lisää linssit, sekoita ja anna hautua kannen alla kunnes molemmat ovat kypsiä. Voit sekoittaa sekaan hieman oliiviöljyä ennen tarjoilua.
Paista noin 5 sipulia (isoa) runsaassa öljyssä isossa pannussa tai kahdessa erässä (käytän itse oliiviöljyä mutta paistan miedolla lämmöllä hieman pidempään)

Tarjoa mujaddara tomaatti-valkosipulisalaatin sekä maustamattoman paksun jogurtin kanssa.
Tomaatti-valkosipulisalaatin valmistat yksinkertaisesti tomaateista ja valkosipulinkynsistä.
Pilko tomaatit sekä valkosipulinkynnet pieneksi, lisää tarvittaessa suolaa. Kahta tomaattia kohden voit käyttää yhden pienen valkosipulinkynnen (tai maun mukaan) ja yhtä syöjää koden 1.5-2 tomaattia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti