sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kana-jauheliha bulgur seos - Friika

Helppo, maukas, terveellinen ja kevyt resepti. Tätä syödään ainakin Egyptissä ja Jordaniassa. Laitoin tämän kanat osioon vaikka jauhelihaa olenkin käyttänyt, tämän voi tehdä ilman jauhelihaa myös.




400-500 gr karkeaa bulguria, puhdista vedellä ja laita noin 30 minuutiksi lämpöiseen veteen.

1 pilkottu sipuli paistetaan ja maustetaan;
suolalla
mustapippurilla
kanelilla
2 laakerinlehdellä

1-2 pilkottua kananrintaa paloitellaan, lisätään sipulin sekaan ja paistetaan.
Lisää pari kolme desiä vettä ja 1 rkl kanaliemijauhetta. Kiehauta ja poista laakerinlehdet.

Laita nyt erilliseen, tarpeeksi suureen kattilaan noin 2 rkl kirkastettua voita ja lisää lioitettu bulgur.
Mausta, suolalla, mustapippurilla ja kanelilla.
Lisää noin 1-1.5 dl valmiita kikherneitä
Lisää sekaan kananpalat liemen kanssa ja paista kunnes liemi on haihtunut eli noin 15 minuuttia, nostele seosta varovaisesti ja varo pohjaanpalamista. Jos bulgurit eivät ole vielä kypsiä liemen haihduttua niin lisää hieman vettä.

Paista kirkastetussa voissa pari kourallista kuorittuja ja pilkottuja manteleita.

Paista noin 200 gr jauhelihaa sipulin kanssa. Jauheliha ei ole pakollinen.

Laita bulgur-kanaseos tarjoiluastiaan / vuokaan, laita päälle jauheliha ja mantelit. Tarjoa salaatin / vihannesten kanssa sekä mahdollisesti maustamattoman jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti