sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Kasvisvuoka - Zahra bel bechamel

Tämä helppo kasvisvuoka bechamel kastikkeella on sekoitus ainakin Palestiinan ja Ranskan keittiöstä joten laitan tämän Palestiina osioon. Ja tätä voi muokata omaan makuun miten itse haluaa, kasviksia voi vaihdella ja sekaan voi myös laittaa kanaa tai lihaa.


3-4 annosta 
(käytä vihanneksia vuoan koon mukaan)
5 kuutioitua porkkanaa
5 kuutioitua perunaa
voita
suolaa
mustapippuria

Paista porkkanat voissa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää noin 5 minuutin kulutta kuutioidut perunat. Paista melkein kypsiksi tai puolikypsiksi.

1 iso sipuli  
suolaa
ripaus kuminaa
mustapippuria
jauhettua korianteria
pieniä kukkakaalin palasia
Kuutioi sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä / voissa. Lisää pienet kukkakaalin palat (pieniä jotta kypsyvät paremmin) sekä mausteet. Paista melkein kypsäksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuorrute laatikon päälle:
Tämä kuorrotus on noin 23 x 27 cm vuokaan ja sitä tuli noin 2 cm paksuinen kerros. Leveämpään vuokaan suosittelen tekemään kaksinkertaisen annoksen.

400 ml ja 6 kukkaraa rkl maitojauhetta tai vastaava määrä maitoa
3 kukkaraa rkl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä
1 kananmuna
1.5-2 tl (hieman kukkuraista) kanaliemijauhetta
suolaa
Sekoita kaikki ainekset mikserissä hyvin.

Juustoraastetta pinnalle

Laita vihannekset uunivuokaan valmiiksi. Laita kuorrutus kattilaan. Sekoita koko ajan vispilällä kunnes seos kiehahtaa kerran tai on kiehahtamispisteessä. Laita seos heti kasvisten päälle ja tasoita tasaiseksi. Laita uunin yläosaan ja odota kunnes pinta on osittain tummanruskea / ruskea (noin 10 minuuttia). Ota sitten pois ja lisää pinnalle juustoraastetta ja laita uudelleen uunin keskitasolle kunnes juusto on sulanut. Tarkista vihannesten kypsyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti