keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Friteerattu kananmaksa

Tämä on erittäin helppo tapa valmistaa maksaa, vaikka itse möykyt ei niin herkullisiltä näytäkkään, mutta maistuvan joka tapauksessa hyvältä! Käytämme yleensä aina kananmaksaa sillä se ei ole niin kuivaa kuin naudanmaksa.
Maksaa valmistetaan näin ainakin Palestiinassa. Ja ehkä vähän ympäri maailmaa myöskin!

400 gr kananmaksaa (tai haluamasi määrä)
2 kananmunaa
1.5 dl korppujauhoja joka on maustettu suolalla ja mustapippurilla
-> Pese maksan palat, ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi mikäli tarvetta. Pyöräytä kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
Uppopaista öljyssä.

HUOM! Maksan sisään voi jäädä vettä joten ole varovainen uppopaistaessa! Kananmaksa muutenkin yleensä poksuu ja roiskii öljyä aina vähän joka suuntaan joten ole varovainen, voit laittaa esimerkiksi metallisen makaronisiivilän kattilan päälle jotta öljy ei pääse roiskumaan kovin paljoa. Älä käytä tavallista kantta sillä se höyrystyy ja vesi tippuu kannesta kattilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti