keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Makduz wa flaflä - Pienet munakoisot ja pippurit valkosipulilla

Tämä on tyypillenen egyptiläinen aamiainen, mutta en itse suosittele tätä aamiaiseksi syömään kuitenkaan :)
Syömme tätä mm viikonloppuisin muiden lisukkeiden kanssa. Ja tämä on todella valkosipulinen!
Tätä voi syödä hyvin myös kylmänä.


12 mini-munakoisoa
6 pientä vihreää pippuria
suolaa
(vihannsten määrä voi vaihdella oman maun mukaan, salsaa pitäisi riittää enempäänkin määrään)

Keitä noin 20 minuuttia, laita kattilan sisään folio jotta höyry ei pääse pois, laita myös kansi päälle.
Kaada vesi pois varovasti ja nosta vihannekset pois kattilasta. Laita pannulle oliiviöljyä ja pyörittele vihannekset kuumassa öljyssä nopeasti joka puolelta, älä paista! Nosta pois kun pinnassa on ruskeaa sävyä.
Leikkaa sitten minimunakoisot melkein halki ja viillot pippureihin ja laita salsaa päälle. Voit valmistaa salsan ensin tai sillä aikaa kun vihannekset kiehuu.

Salsa:
8 valkosipulinkynttä
1-3 chiliä (riippuu chilin tulisuudesta ja omasta mausta)
puolikas vihreä pitkula paprika
->Murksaa valkosipulinkynnet tai leikkaa ne pieniksi paloiksi, leikkaa myös chili ja paprika mahdollisimman pieneksi.
suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1-2 sitruunan mehu 
-> Sekoita ja murskaa kaikki sekaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti