sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kana-riisikakku vihanneksilla - Imshäkkälä

Tämä herkullisen mausteinen palestiinalainen kana-riisi ruoka on helppo valmistaa vaikka uppopaistaminen jonkin verran aina aikaa viekin. Valmistusaika on noin 1.5 h

2-3 annosta
Riisi
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
gheetä / öljyä
mustapippuria
muskottipähkinää
jauhetulla korianteria
suolaa
3 dl riisiä

Ruskista sipuli kevyesti gheessä tai öljyssä, lisää pilkottu valkosipulin kynsi. Mausta. Lisää riisi ja vesi. Itse laitan riisin aina ilman mitään mittoja, noin 3 dl mutta riisiä voi laittaa syöjien mukaan ja vettä ohjeen mukaan.

Kana
1 sipuli
1 kuutioitu kananrinta
mustapippuria
muskottipähkinää
kanelia
jauhetulla korianteria
suolaa
nokare voita

Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi, kuullota kevyesti gheessä / voissa. Lisää kanan palat ja paista. Mausta ja lisää lopussa nokare voita.

Vihannekset
2 perunaa
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
 (tai syöjien mukaan)

Kuutioi vihanneksit pieniksi kuutioiksi ja uppopaista. Nosta talouspaperilla vuoratun lautasen päälle. Mausta suolalla.

Pinnalle
kourallinen paahdettuja manteleita
persiljaa

Halkaise mantelit ja ruskista kevyesti gheessä / öljyssä.

Ota nyt tarpeeksi iso vuoka, esimerkiksi kakkuvuoka jossa on kolo keskellä, laita puolikkaat mantelit vuoan pohjalle, sitten vihannekset ja sitten riisi (laita vihanneksia kuitenkin sen verran että riisiä mahtuu myös), ota iso lautanen tai vaikka piirakkavuoka ja laita se vuoan päälle ja käännä ylösalaisin, nosta vuoka pois. Laita kanasipuliseos keskelle ja ripottele persiljaa päälle. Mikäli vihanneksia jää yli voit laittaa ne reunoille.
Tarjoa esimerkiksi maustamattoman jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti