tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kesäkurpitsakeitto

Tämän reseptin olen ottanut joskus kotikokki.net sivuilta ja päätin vihdoin ja viimein kokeilla. Laitoin sulatejuuston sijaan tavallista tuorejuustoa ja hieman vähemmän koska mies on kuulemma nyt dietillä ('',)
Erittäin nopea ja maukas keitto! Tätä tulee tehtyä varmasti myös uudelleen.


400 gr kesäkurpitsaa eli noin yksi iso kesäkurpitsa
1 iso sipuli tai kaksi pientä
2 rkl öljyä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
50-100 gr maustamatonta tuorejuustoa 

 
Raasta kesäkurpitsa ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota pannulla kevyesti noin 10 minuuttia, älä kuitenkaan ruskista, mausta mustapippurilla.
Laita vesi lämpenemään ja lisää  kasviesliemikuutio.
Lisää kuullotettu kesäkurpitsaraaste sekä sipuli veteen.
Keitä noin kymmenisen minuuttia ja lisää tuorejuusto. Keitä vielä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
Koristele keitto esim persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti