tiistai 1. maaliskuuta 2011

Maustettua kananmaksaa ja perunaa

Kananmaksaa tulee laitettua aika harvoin ja yleensä jos sitä kokkaillaan niin mies on se joka kokkaa. Tässä kuitenkin yksi helppo resepti jota tulee itsekkin joskus tehtyä eli noin pari kertaa vuodessa ('',) Yleensäkään maksaa ei ole edes saatavilla silloin kun sitä haluaisi mutta joskus sitä kuitenkin löytyy.
Tämä on aika pieni resepti ja tästä riittää kahdelle tai kolmelle, riippuen syöjien koosta sekä muista mahdollisista lisukkeista.

1/2 pilkottu sipuli
3 dl vettä
mustapippuria
suolaa
3 kardemummaa
300 gr kananmaksaa

Pese maksa ja leikkaa noin 2-3 cm kokoisiksi paloiksi.
Lisää vesi kattilaan ja lisää siihen pilkottu sipuli, maksa sekä mausteet. Keitä kunnes maksa on suunnilleen kypsä. Noin 10 minuuttia.


2 sipulia leikataan ohuiksi siivuiksi
suolaa
mustapippuria
kanelia
jauhettua korianteria
muskottipähkinää
chiliä
puolikas murskattu kasvisliemikuutio

Paista sipulit öljyssä tai voissa ja mausta

Kuori 3 isoa perunaa ja kuutioi ne

Laita nyt piirakkavuokaan tai muuhun vastaavaan paistetut sipulit sekä kuutioidut perunat ja sekoita. Lisää päälle keitetty maksa ja noin 10 rkl lientä sekä halutessasasi myös sipulit keitinvedestä.

Laita folio päällä ja laita uuniin. Noin 220 astetta ja anna kypsyä kunnes perunat ovat kypsyneet. Noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti