tiistai 1. maaliskuuta 2011

Vihreä hernekastike tuoreista herneistä

Viikonloppuna mies teki tälläisen annoksen pakkasesta löytyvistä vihanneksista. Eli pieniä lihapullia hernekastikkeen kanssa sekä riisiä vihanneksilla. Eli tässä ohje hernekastikkeelle jota voi käyttää monin tavoin.

Hernekastike kahdelle

1 pieni sipuli
1.5 dl tuoreita herneitä tai pakastettuja herneitä
mustapippuria
voita
puolikas kasvisliemi

Kuutioi sipuli ja paista voissa, lisää myös pestyt herneet sekä mausteet.
Lisää noin 1 dl vettä sekä kasvisliemikuuti ja anna kiehua kunnes herneet ovat kypsiä / pehmeitä, noin 15 minuuttia.

Soseuta kastike sauvasekoittimella ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja vettä.
Voit tarjota kastikkeen esim riisin, perunoiden, lihan tai kanan seurana.
Meillä sattui pakkasessa olemaan vain jauhelihaa joten pyöräytettiin muutama lihapulla.

Kuvassa oleva riisi on maustettu erilaisilla mausteilla ja vihannekset on paistettu erikseen voissa, eli puolikas sipuli, pari porkkanaa sekä vihreitä papuja ja maustetaan suolalla, pippurilla sekä muutamalla neilikalla. Laitetaan kypsät vihannekset kupin pohjalle, riisi päälle ja käännetään lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti