keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kana couscous marokkolaiseen tapaan oliiveilla, kikherneillä ja rusinoilla

Couscous on suurta herkkua omasta mielestäni vaikka sitä harvoin laitankin ja yleensä kun laitan niin vanhoilla tutuilla resepteillä. Tänään halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta, vaikka marokkolainen ruoka ei ole saanut suurta suosiota meidän perheessä (ellei oteta huomioon miehen kaverin äidin salaista harira reseptiä) niin tämä kastike+couscous oli kuitenkin maukasta ja ehdottomasti voisin tehdä tätä vielä uudelleen! Alkuperäinen resepti www.bhg.com sivuilta jota olen muokannut mm mausteiden osalta sillä alkuperäinen resepti oli mielestäni mauton ja mausteiden määrän kolminkertaistin sekä lisäsin couscous mausteen.

Tästä tulee noin 4 annosta tai kolme miehen annosta

Kastike

2 kananrintaa (noin 350 gr)
1 tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl suolaa
1 tl vehnäjauhoja

Leikkaa kanat paloiksi, sekoita mausteet kananpaloihin. Anna marinoitua ainakin 30 minuttia.

1 sipuli (leikkaa isohkoiksi paloiksi)
2 murskattua valkosipulin kynttä / tai pilko pieniksi
1 rkl oliiviöljyä

Ruskista sipulit hyvin ja lisää murskatut valkosipulit sekaan. Laita sipulit ruskistamisen jälkeen pieneen kulhoon ja laita kananpalat kypsymään. Voit tietysti laittaa kananpalat paistumaan suoraan eri pannulle. Kun kanat ovat paistuneet lisää sipulit sekaan. Lisää sekaan myös:

1/2 tl suolaa
1tl couscous maustetta tai muita mausteita maun mukaan
1.5 dl valmiiksi keitettyjä kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa tai paltattuja tomaatteja (pilko tomaatit)
1-2 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
kourallinen rusinoita
kourallinen viipaloituja kivettömiä oliiveja

Tarkista kastikkeen maku ja lisä tarvittaessa suolaa ja mausteita, anna hautua kannen alla noin 10-15 minuuttia.. Mikäli omistat couscous kattilan, voit valmistaa kastikkseen alaosassa ja couscouksen yläosassa. Laita couscous isolle lautaselle, päälle kastikkeen lientä ja sekoita hyvin, lisää sen jälkeen loppu kastike päälle. Tai vaihtoehtoisesti jaa couscous ja kastike erillisiin tarjoiluastioihin :)

Couscouksen valmistamisesta ilman couscous kattilaa lisäilen tänne myöhemmin ohjeita.


1 kommentti:

  1. naaam tuo näyttää houkuttelevalta,pakko tehdä nam!! ;)

    VastaaPoista