lauantai 16. huhtikuuta 2011

Vinkkejä arabikeittiöön osa 1

Kerään tähän kansioon vinkkejä joiden avulla arabialaisten ruokien valmistaminen sujuu nopeammin ja helpommin ja edullisemmin!

Mantelit joita käytetään paljon paahdettuina eri ruoissa mm fattit hummuksessa imshäkkälässä fatta:ssa ja monessa muussa reseptissä myös.

* Osta esim kilon pussi kuorellisia manteleita ja aina kun tarvitset kuorittuja manteleita keitä tarvittu määrä manteleita noin 5 minuutin ajan hiljalleen kiehuvassa vedessä. Laita mantelit siivilään, kylmää vettä päälle ja kuori samantien. Kuori lähtee helposti pois mantelia työntämällä sillä kuori löystyy, siirrä talouspaperin päälle jokainen kuorittu manteli sillä se imee ylimääräisen kosteuden. Mikäli mantelit jättää veteen pitkäksi aikaa, ne imee kosteutta eikä ne ole enään rapeita paistettaessa.
Nämä mantelit on myös helpompi halkaista kuin suoraan kaupasta ostetut kuoritut mantelit jotka halkeavat joka suuntaan :)

* Yrttileikkuri

Osta keittiöösi yrttileikkuri jolla saat kätevästi persiljan, mintun ja muut yritit hienonnettua joita käytetään myös paljon arabiruoissa. Yrttileikkuri on kätevä mm mutabbalia valmistettaessa sekä monissa muissa ruoissa. Kuvassa kätevä pienikokoinen yrittileikkuri, kuva löytyi netistä :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti