maanantai 4. huhtikuuta 2011

Porkkanariisi

Pari kuukautta sitten löysin kivan kesäkurpitsakeiton ohjeen jossa kesäkurpitsa raastettin ja paistettiin keittoa varten, tänään matkalla kotiin mietin että voisiko samalla taktiikalla tehdä myös riisiä. Päädyin kuitenkin kokeilemaan sitä porkkanasta ja yllättävän maukasta tuli. Ehkä myöhemmin kokeilen sitten "kesäkurpitsariisiä" samalla tyylillä :)

Tästä tulee noin 4-5 annosta

2 raastettua porkkanaa
1 sipuli pieneksi pilkottuna
n 3 dl riisiä
ripaus sokeria
suolaa maun mukaan 
vettä keittämiseen
oliiviöljyä

Sipuli ja porkkana paistetaan oliiviöljyssä kunnes ovat pehmeitä, lisätään sokeri ja sekoitetaan, sitten lisätään riisit, suola ja ja riisin määrälle tarkoitettu vesimäärä. (laitan itse aina noin 1 cm yli riisinpinnan ja sitä on aina ollut sopiva määrä, riippuu tietenkin myös riisistä mitä riisiä käyttää)
Keitetään kunnes vesi on melkein haihtunut, laitetaan folio kannen alle ja annetaan hautua miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää.

Tarjoa kuten tavallista riisiä! Itse tein tällä kertaa riisin lisäksi tikkamasalaa ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti