lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kermainen siitakesienikastike

Tämän kastikkeen tein samalla tyylillä kuin kanttarellikastikkeen.
Kanttarellit ovat hieman pehmeämpiä ja ovat sen vuoksi ehkä suositumpia kermakastikkeessa. Siitakesienet ovat täällä kuitenkin huomattavasti halvempia kuin kanttarellit joten niitä tulee senkin vuoksi käytettyä enemmän, ja ovat kyllä maukkaita myös kastikkeessa!

2 annosta
200 gr siitakesieniä
1 sipuli
pala voita
1 rkl (kukkura) vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1-2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria

Pilko sienet kuutioiksi, paista voissa kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut ja lisää hienonnettu sipuli. Ruskista kunnes sipuli on läpikuultava ja lisää mausteet.
Lisää hieman voita ja vehnäjauho, sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja 1 dl maitoa.
Mikäli kastike sakenee liikaa, lisää maitoa. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti