tiistai 12. huhtikuuta 2011

Kanaa ja perunaa Libanonista

Todella nopea, helppo ja yksinkertainen resepti! Tämä on niin arkinen kuin vain voi olla! Valmistelussa menee noin 10 minuuttia ja uuni hoitaa loput.



2 annosta

6 perunaa
2 kananrintaa 
(myös muut kanan osat käyvät)
1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kyntää
pippuria
suolaa
(rosmariiniä, sipulijauhetta)

Kuori perunat ja leikkaa ne noin 1.5 cm kuutioiksi. Laita uuni lämpenemään noin 200-250 asteeseen.
Mausta perunat suolalla ja pippurilla, voit halutessasi käyttää myös muita mausteita esimerkiksi rosmariiniä ja sipulijauhetta. Laita perunat voideltuun uunivuokaan. Leikkaa molemmat kananrinnat noit kolmeen osaan ja laita ne perunoiden päälle. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy ja murskatut valkosipulin kynnet keskenään ja kaada ne kanojen ja perunoiden päälle.

Laita kansi / folio päälle ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Ota kansi / folio pois ja kypsennä vielä toiset 20 minuttia kunnes perunat ja kananpalat ovat kullanruskeita.

Alkuperäisessä reseptissä paistoaika oli pidempi, mutta mielestäni 20+20 min riittää mainiosti ettei perunat mene ihan muusiksi. Myös yhdestä sitruunasta tuli makua tarpeeksi enkä laittaisi enempää. Alkuperäinen resepti (http://arabic-food.blogspot.com/2011/02/lebanese-chicken-and-potatoes-recipe.html)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti