maanantai 4. huhtikuuta 2011

Savustettu kubba / smoked kubba

Libanon kohdasta löytyy kuban seuraksi tabbouli salaatti sekä Syyria kohdasta löytyy kubban resepti.


Yksi ehdottomista suosikeistani saada ruokaan vaihtelua on tämä keittiössä savustaminen joka onnistuu muutamassa minuutissa :) Anopilta opittu tapa joka sopii aivan mainiosti liharuokiin ja miksei muuhunkin!

Maku on sama kuin ulkogrillissä grillatessa :)

Tarvitset

kattilan+kannen tai muun kannellisen astian
foliopaperia
tilkka öljyä
hiilen pala
sekä sytkäri / tulitikut

Kattilan pohjalle laitetaan folio (folio ei ole pakollinen), keskelle esimerkiksi kahvikuppi jonka pohjalle on laitettu pala foliopaperia ja siihen tilkka ruokaöljyä (pari ruokalusikallista on ok), savustettava ruoka laitetaan kahvikupin ympärille, ota hiilenpala (pieni pala riittää noin 1x2x3 cm) esimerkiksi pinsettien päähän ja sytytä se "palamaan" eli pidä tulta noin 30-60 sekunnin ajan hiilessä, voit puhaltaa hiileen ja tarkistaa näin kyteekö tuli suunnilleen koko palassa. Ole kuitenkin varovainen :)

Tipauta hiilenpala sitten kuppiin jossa on folio ja folion päällä tilkka öljyä, kansi nopeasti kiinni ja anna olla kannen alla noin 5 minuuttia.

Tarjoile normaaliin tapaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti