sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Siitakesieniä, naudanlihaa ja purjoa

Aikaisemmin tällä viikolla käydessäni vihannes ja hedelmä ostoksilla mukaan lähti tarjouksesta pussillinen purjoa eli noin kaksi kiloa sekä kaksi rasiaa siitakesieniä.
Purjon menekki on meillä hyvä sillä käytän sitä yleensä salaatissa, kaksi kiloa on kuitenkin liikaa kahden hengen talouteen joten loppu purjo täytyy pakastaa!
Tänään oli vielä toinen rasia sieniäkin jäljellä joten päätin siitä tehdä päivällistä, mukaan tietenkin purjoa kun sitä kerrankin on LIIKAA.

Tästä tuli yllättävän maukasta ja toi mieleeni herkullisia turkkilaisia ruokia kuten Sac Kavurman ja Ali Nazikin. Siitä onkin pitkä aika kun olen turkkilaisia ruokia viimeksi kokkaillut, taitaa olla viimeisin kerta silloin kuin asuin Turkissa eli pari vuotta sitten, ehkä jälleen innostun tämän inspiroivana!

2 annosta

1 purjo
200 gr pieniksi pilkottua naudanlihaa
150-200 gr siitakesieniä
oliiviöljyä
hienonnettua persiljaa
suolaa
mustapippuria

Ruskista pilkottu purjo oljyssä. Lisää lihan palat ja ruskista.
Pilko sillä välin sienet pieniksi kuutioiksi ja lisää sekaan, mausta suolalla, paista vielä viitisen minuuttia. 
Lisää mustapippuri ja hienonnettu persilja.
Tarjoa riisin kanssa.



1 kommentti:

  1. Ai minkä ihanan blogin täältä bongasinkaan.... :) Tätä alan seuraamaan - vastavierailu kannatti. ;)

    VastaaPoista