torstai 5. elokuuta 2010

Fattah / fetteh Palestiinalaiseen tapaan

/ fetteTähän blogiin on tarkoitus kerätä arabialaisia reseptejä pääosin itseäni helpottamaan sekä parille kaverille jotka silloin tällöin on kysynyt jotain ohjeita. Nettiä kun on niin helppo käyttää eikä tarvitse aina kirjoitella paperille ja sitten etsiä niitä reseptejä kun tarvii :) 
Tämä herkullinen ruoka on suosikkini tällä hetkellä! Se sopii hyvin juhlaruoaksi tai tärkeille vieraille tarjottavaksi, mutta aikaa tähän kuluu pari tuntia, riippuen tietenkin hieman kokin nopeudesta.
Annoksia näistä raaka-aineista tulee noin 3-4. Riippuu tietysti myös syöjistä!
Teen itse aina tällä annoksella sillä vuokani on juuri sopiva tälle määrälle.
Kastike: (kastikkeen voi valmistaa alussa jo niin se on sitten valmiina kun sitä tarvitaan)



400-500 gr paksua maustamatonta jogurttia
1/2 sitruunan mehu
1rkl tahinaa
1rkl majoneesia
1/2 tl suolaa
1 pieni pilkottu valkosipulin kynsi
—> Sekoita kaikki keskenään ja laita mikseriin, voit laittaa kaikki valmiiksi jo mikseriin. Laita kastike jääkaappiin odottelemaan. Tahina ei tässä kovinkaan paljon maistu joten se ei liene pakollinen raaka-aine mikäli ei kaapista sitä löydy.
1 iso munakoiso
1 iso kesäkurpitsa
3 isoa porkkanaa
4 perunaa
—> Kuori kaikki ja pilko pieniksi kuutioiksi, mutta pidä vihannekset erillään toisistaan. Uppopaista kaikki vihannekset (erikseen) ja nostele ne sitten öljystä lautaselle jossa on muutama talouspaperin palanen imemässä öljyä, tässä ne voivat jo sekoittua toisiinsa. Mausta lopuksi suolalla.
1-2 kananrintaa keitetään suolalla maustetussa vedessä
—> Poista vaahto reikäkauhalla. Kun kana on kypsä nosta se lautaselle jäähtymään ja revi kana ohuiksi suikaleiksi.
1 iso tai 2 pientä sipulia
—> Kuutioi pieniksi ja paista öljyssä. Kun sipuli on paistunut lisää revitty kananrinta ja mausta;
Mustapippurilla
Kanelilla
Muskottipähkinällä ja
Suolalla
—> Paista nyt muutama minuutti ja nosta pois liedeltä.
2 pitaleipää
—> Leikkaa pitaleivät keskeltä kahtia leveyssuuntaan ja kuutioi ne pieniksi, laita uunivuokaan tai esim kakkuvuokaan ja paahda ne uunissa ylätasolla kauniin ruskeiksi, varo palamista, ne kärähtävät nopeasti. Voit hieman pyöritellä niitä välissä jotta paahtuvat tasaisesti. Voit sillä aikaa valmistella muita aineksia kun pitäleivät paahtuvat uunissa.
—> Sekoita nyt uppopaistetut vihannekset keskenään ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Levitä matalaan astiaan esim piirakkavuokaan.
1 1/2 dl valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä esim tölkistä
—> Pese kikherneet ja levitä ne vihannesten päälle. Lisää kana-sipuliseos myös päälle.
50gr kuorittuja manteleita
—> Halkaise mantelit pituussuuntaan ja ruskista ne kevyesti öljyssä, älä polta!
Reilu puoli desiä pieniksi pilkottua persiljaa
Lisää nyt jogurttikastike vuokaan, vihannesten, kikherneiden ja kana-sipulieseoksen päälle. Lisää sitten paistetut mantelit ja persilja. Lisää sitten pitaleivät.
Tämän voi syödä suoraan vuoasta lusikalla tai haarukalla mutta mikäli se on outoa suomalaisittain niin toki siitä voi myös lautaselle annostella sopivasti!
Tarjoa esim salaatin kanssa

Tässä kuva ennen leipien lisäämistä, manteleita voi käyttää huomattavasti enemmänkin!

Palestiinalaiset ruoat reseptit palestiinalaisia reseptejä libanonilaisia reseptejä arabiruokia arabialaisia ruokia arabireseptit turkkilaisia ruokia turkkilaisia reseptejä kuskus reseptit couscous tabbouli tabbuuli hummus hoummus hommos hommus falafel falafelit aidot falafelit aitoja falafelejä tee itse falafelit falafelin reseptit reseptejä syyrialaisia reseptejä ruokia syyria reseptit tunisialaisia tunisialaisia reseptejä ruokia ruokaa arabiruokaa arabialaista ruokaa arabia arabialaista kotiruokaa aitoa kotiruokaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti