torstai 19. elokuuta 2010

Pippuri - puurokeitto

En tiedä mistä tämä resepti on lähtöisin, olen joskus kuullut että olisi Somalialainen ruoka, mutta ainakaan googlaamalla en löytänyt mitään infoa eikä somalialainen ystäväni ollut myöskään tästä kuullut, mutta voihan tämä olla jostain päin Somaliaa kuitenkin.

Mutta ainakin edullinen, nopea ja maukas keitto tämä on!

1 iso sipuli
2 dl kaurahiutaleita (tai muita puurohiutaleita)
1-2 tl jauhettua mustapippuria, maun mukaan
suolaa
6 dl vettä
2-3 dl maitoa (riippuen kuinka paksua keittoa haluat)

sitruunamehua valmiin keiton päälle (tämä ei ole pakollinen mutta antaa kivan maun keitolle)

-> Paista pilkottu sipuli öljyssä. Lisää kaurahiutaleet, pippuri, suola ja vesi. Anna kiehua noin 15-20 minuuttia. Soseuta sitten sauvasekoittimella hyvin.
-> Lisää maito, kiehauta.

2 kommenttia:

  1. Salam alaikum,
    just kun oli puhetta täst keitosta sillon yks päivä ja sanottiin ettei tiedetä siitä, niin samana yönä nää tädit oli tehny suhoorille just tätä puurohiutale keittoa :D Eli taitaa olla tosiaan Somalialainen resepti!

    VastaaPoista
  2. Assalaamu Alaikum,

    Tämä on Somaliassa tunnettu resepti, mutta en tiedä onko alun perin Somaliasta: Somalin kielellä se on: Mishaari iyo filfil eli puuroa ja pippuria!

    VastaaPoista