torstai 5. elokuuta 2010

Pinaatilla täytetyt kanarullat

Tämä on aikaa vievä mutta herkullinen kanaruoka! Tästä tulee noin 3 normaalia annosta.

1 iso sipuli

—> Pilko ja paista

150-200gr tuoretta pestyä ja pilkottua pinaattia

2 pilkottua valkosipulinkynttä

—> Lisää sipulin joukkoon ja paista muutama minuutti

300gr tuoreita herkkusieniä

—> Pese TOSI HYVIN (ettei sieniin jää hiekkaa) ja pilko ja lisää sipulin ja pinaatin sekaan. Mausta

Suolalla

Mustapippurilla

Oreganolla (noin 1tl)

—> Paista viitisen minuuttia ja lisää 3 dl vettä ja kiehauta

30 halkaistua ja kuorittua mantelia paistetaan kevyseti

Kourallinen rusinoita nakataan mantelien sekaan

—> Paista puoli minuuttia ja nosta pois liedeltä ja lisää kattilaan pinaatin ja sipulien sekaan.

1-1 1/2 sitruunan mehu myös lisätään pinaattiseokseen

Voit nyt sammuttaa tämän levyn.

2 kanan rintafilettä leikataan noin 6-8 siivuun riippujen rintapalojen koosta. Jokainen siivu laitetaan erikseen pakastepussin sisään ja hakataan kevyesti lihanuijalla. Sitä ei hakata samanlailla kuin lihaa sillä kana särkyy helposti, tarkoitus on saada ne ohuiksi ja hiukan suuremmiksi palasiksi.

Laita riisi kattilaan (3 annosta) ja kaada sille keitinvesi pinaattiseoksesta siivilän avulla, mikäli lientä jää vielä yli säästä se ja laita esim kahvikuppiin, mikäli lientä ei tule tarpeeksi, lisää vettä. Anna riisin kiehua hiljalleen kannen alla mutta laita se kiehumaan vasta kun olet paistanut kanarullat.

Laita uunin yläosa lämpenemään 250 asteeseen ( mikäli uunisi on supernopea sen voi hieman myöhemmin lämmittää)

- Täytä kanasiivut pinaattiseoksella (laita seosta sopivasti, kaiken ei ole tarkoitus kulua) Tarkista maku tässä vaiheessa, lisää tarvittaessa suolaa.

- Rullaa kanat suht tiukalle rullalle ja pyöräytä ympärille ohuehkoa narua, mikäli sopivaa narua ei ole niin tähän käy myös tavallinen valkoinen ohut puuvilla lanka jonka voi pyöräyttää rullien ympärille muutaman kerran suht tiukasti, solmi lopussa ettei aukea.

- Pyöräytä rullat vehnäjauhossa

- Laita rullat uunivuokaan ja leikkaa ohut siivu voita jokaisen rullan päälle ja kaada noin 1/2 tl esim auringonkukkaöljyä päälle.



- Laita rullat paistumaan uunin yläosaan noin 10-15 minuutiksi, katso kuitenkin etteivät pala. Kunnes pinta on kauniin ruskea, ota vuoka pois uunista, käännä rullat ja paista ne myös toiselta puolelta. Nosta rasvaa rullien pinnalle vuoasta. Paista myös toiselta puolelta noin 10-15 minuuttia.



- Kun rullat on paistettu, nosta ne lautaselle jäähtymään. Tässä vaiheessa myös riisin voi keittää.

- Laita loppu pinaattiseos vuokaan ja pyörittele siihen jääneessä rasvassa ja lisää ylijäänyt liemi pinaatista (mikäli sitä jäi yli) tai noin desiä vettä.

- Poista kanarullista naru/lanka ja leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi siivuiksi, yhdestä rullasta tulee noin 4-5 siivua ja asettele lautasen toiseen reunaan. Laita toiseen reunaan pinaattiseos ja laita lientä kanarullasiivujen päälle.

Tarjoa riisin ja tomaatin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti