maanantai 30. elokuuta 2010

Qatayif 2



Tässä on toinen versio Qatayifista joka on suosittua varsinkin Palestiinassa Ramadan kuukautena. Takina on sama kuin Qatayif 1 reseptissä mutta laitan sen kuitenkin tähän.

Tästä tulee noin 40 kpl eli hieman vähemmän kuin juusto-kerma täytteisiä sillä näiden koko on hieman suurempi.

Taikina

2 dl semolinajauhoja tai mannasuurimoita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
n. 6 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita.

Paista taikinasta pieniä lättyjä teflon pannulla. Laita talouspaperiin tilkka öljyä ja pyyhi pannu sillä ensimmäisellä kerralla ja myös välissä mikäli letut tarttuvat pannuun, mikäli ei tartu niin paperilla ei tarvitse pyyhkiä enkä suosittele sillä silloin lettuihin ei tulo kunnolla reikiä.

Paras pannu on paksupohjainen teflon pannu mutta toki muunkinlaisella pannulla voi paistaa. Kuumenna pannu kuumaksi ja aseta lämpö keskivaiheille (kolmoselle tai neloselle)

Vain toinen puoli paistettaan ja lettuihin on tarkoitus tulla reikiä toiselle puolelle. Mikäli reikiä ei tule parin paistetun letun jälkeen, taikina on luultavasti liian paksua joten lisää hieman vettä ja kokeile uudelleen. Kun taikina on melkein kadonnut letun päältä ota lettu pois ja laita keittiöpyyhkeen päälle. (taikinan ei siis tarvitse kadota kokonaan paistovaiheessa vaan keskelle sitä voi hieman jäädä, se katoaa kun nostat letun pois.

Täyte:

Kaikkia tulee yhteensä n 200-250 gr ja voit itse määritellä haluatko jokaista pähkinää samanverran vai kenties jotain lajia enemmän kuin toista.

Pistaasipähkinöitä
Saksanpähkinöitä

Paahdettuja manteleita

Hasselpähkinöitä

(muita pähkinöitä halutessasi)

-> Pähkinät tulee olla suolattomia. Ota pistaaseista kuoret pois, sekä paahdetuista manteleista mikäli niissä on kuoret. Murskaa kaikki pähkinät (voit murksata jokaisen lajin erikseen) keittiöpyyhkeen välissä esim lihanuijalla.

Kookosjauhetta
Pieniä rusinoita

3 rkl tomusokeria
3 rkl applesiinikukkavettä
(tätä voi ostaa ainakin etnisistä ruokakaupoista, täällä Espanjassa sitä saa jokaisesta marokkolaisesta marketista euron parin hintaan mutta tämä on valinnainen, itse en tästä pidä erikoisesti koska tulee mieleen parfyymi ruoassa :) joten erottelen itselleni osan pähkinöistä jotka jätän ilman appelsiinikukkavettä) mikäli et käytä tätä, voit lisätä 3-4 rkl sokerilientä pähkinöihin jotta pysyvät paremmin kasassa.

-> Sekoita kaikki aineet keskenään.

Sokeriliemi:
4 lasia sokeria
2 lasia vettä
Tai muun mitan mukaan, vettä tulee puolet sokerin määrästä.

-> Kiehauta. Voit jättää tämän jälkeen liemen kattilaan jotta pysyy lämpimänä.

Täyttäminen:
Ota yksi lettu, laita keskelle pähkinämassaa ja taita kiinni, paina reunoilta kunnolla. Älä laita liikaa täytettä jotte letut halkeile.
Täytä kaikki letut, aseta pellille ja jokaisen päälle pieni nokare voita. Laita uuniin 200 asteeseen ja pidä siellä n 5 min, kunnes voi sulaa ja on kauniin ruskea. Älä kuitenkaan pidä liian kauan jotteivat kovetu.
Anna jäähtyä hieman ja uita jokainen qatayif sokeriliemessä. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti