maanantai 30. elokuuta 2010

Syyrialainen kubba / kibbeh / kibbe / kubbah

Tämä resepti on Syyrialainen ja muistuttaa myös paljon turkkilaista icli köfteä



Taikina:
n. 30-35 kpl

n 5.5 dl bulguria (liotetaan 2h ja ylimääräinen vesi kaadetaan pois, on tärkeää saada kaikki ylimääräiset nesteet pois, bulgurit voi myös laittaa siivilään ja painella nesteen pois)
400 gr raakaa jauhelihaa
1 raastettu sipuli

2 tl mustapippuria

1/2 tl kuminaa

4 kukkuraa ruokalusikallista vehnäjauhoja pitämään taikina kasassa, mikäli taikina pysyy kasassa tämän voi jättää pois (ja tarvittaessa enemmän)
1/2 tl suolaa


Yleensä kibbeihin laitetaan saman verran jauhelihaa ja samanverran bulguria, mutta koska en itse ole mikään kauhea lihan ystävä, yritän laittaa kuoreen mahdollisimman vähän jauhelihaa jolloin kibbeistä tulee myös hieman rapeampia. Kuvan kibbet on tehty 200 gr jauhelihaa ja 5.5 dl bulguria joten kuori on vaalea.

Kaikki aineet sekoitetaan hyvin keskenään. Voit vaivata taikinaa ainakin 15 minuuttia. Kokeile sitten saako taikinasta muotoiltua "kuppeja", mikäli särkyy, lisää hieman jauhoa.




Täyte:
2 pilkottua sipulia 250-300 gr jauhelihaa
-> Paista sipuli ja lisää jauheliha
Suolaa
Mustapippuria

Muskottipähkinää

Chilijauhetta

(ja muita mausteita maun mukaan)
80 gr pinjansiemeniä
-> Lisää mausteet ja pinjansiemenet
-> Laita paistamisen jälkeen metalliseen siivilään että kaikki ylimääräinen neste valuu pois.

-> Ota pieni pala bulgur taikinaa ja muotoile niistä "kuppeja" kuten kuvassa. Laita täytettä sen verran kuin mahtuu, sulje pää ja muotoile varovasti pitkulaisiksi palleroiksi kuten ensimmäisessä kuvassa. Taina tarttuu helposti käsiin kiinni joten laita johonkin kuppiin vettä missä voit kastella käsiä ja käytä sitä apuna. Voit työntää reiän kuppiin peukalolla mutta peukalo myös kannattaa kastella ettei se jää kiinni.
-> Uppopaista pallerot öljyssä ja tarjoile. Voit pakastaa ylimääräiset pallerot ja uppopaistaa ne ennen tarjoilua sillä uppopaistetut ruoat ovat aina parhaimmillaan juuri uppopaistettuna.

Tarjoa pursitetun sitruunamehun kera (jota on tarkoitus lusikalla laittaa palleroiden sisään syömisvaiheessa) sekä halutessasi tuoreen minttu-persiljasalaatin kera. (ohje löytyyLibanon-Salaatit kohdasta)

2 kommenttia:

  1. asa zahira
    kiva kun löysin blogisi,
    yritin tehdä näitä kubba palleroita ramadanin aikaan mutta meni hiukka pieleen ;-) nämä kuvat ja vinkit auttaa ja koitan uudelleen josko miehellekin sitten kelpaisi
    hyvää syksyä
    ja laita lisää ohjeita
    terv Anna Almaz Helsinki

    VastaaPoista
  2. was, en ollutkaan huomannut että tänne oli tullut kommenttia :)
    Olen ajatellut että kukaan ei ole vielä löytänyt blogiini.
    Minulla oli aika pitkä tauko tuossa ramadanin aikaan ja vähän sen jälkeen sillä olin matkoilla mutta koitan taas laittaa tänne uusia reseptejä pikkuhiljaa :)

    VastaaPoista