torstai 5. elokuuta 2010

Jauhelihalla täytetyt munakoisot ja paprikat - Emsa2a3ah

Tästä tulee noin 4 annosta tai ylikin, hieman aikaa vievä mutta sen arvoista! Tämä on Palestiinalaisversio tästä herkusta!


n. 300gr jauhelihaa
2/3 sipulia raastettuna
1 raastettu/murskattu valkosipulinkynsi
1dl pilkottua persiljaa
1/2 murskattu kasvisliemi
Suolaa
Mustapippuria
Chilijauhetta
—> Kaikki sekoitetaan hyvin keskenään

2 Munakoisoa
Vihreitä pitkiä paprikoita noin 5-6
—> Munakoiso leikataan ohuiksi noin 4mm paksuiseksi siivuiksi, yritä leikata niin että se on samanpaksuinen joka kohdasta. Paprikat leikataan noin 3 osaan pituussuuntaan.
—> Munakoisot ja paprikat uppopaistetaan.

—> Uppopaistetut munakoisot ja paprikat täytetään lihaseoksella, älä laita liian paksusti jotta jauheliha paistuu hyvin, rullataan ja suljetaan hammastikulla. (voit käyttää myös esimerkiksi kesäkurpitsaakin)

N. 3 perunaa
N. 3 tomaattia
—> Viipaloidaan
Asetellaan isohkoon vuokaan, rulla, peruna, tomaatti, rulla, peruna, tomaatti jne…. Laita rullan sauma alas ettei se aukea uunissa.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, ja valmista sillä välin tomaattikastike->
400gr tomaattimurskaa/paltattuja tomaatteja mehussa
1/2 kasvislientä
—> Laita mikseriin
Laita loppu sipuli (1/3 osa) rullien tomaattien ja perunoiden päälle. Lisää tomaattikastike päälle.
Peitä foliolla tai kannella ja laita uuniin noin 30 minuutiksi, ota sitten kansi pois ja anna olla vielä noin 15 minuuttia.
Asettele lopuksi rullat+peruna -ja tomaattiviipaleet esim lautaselle / tarjoiluastialle ja laita koko tomaattiliemi mikä on vuoassa niiden päälle.
Tarjoa riisin ja maustamattoman jogurtin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Moikka!

    Mitä tuo riisin seassa olevat ruskeat tikut ovat?

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Ne ovat pieniä pastan pätkiä, vähän kuin rakettispagettia. Ne ruskistetaan ensin öljyssä ja sitten lisätään riisi ja vesi. :)

    VastaaPoista