perjantai 6. elokuuta 2010

Mäshi Kusha - Täytetyt kesäkurpitsat

Tämäkin on hieman aikaa vievä ruoka mutta herkullinen ja hieman erilainen vaihtoehto! Tästä ruasta on myöskin paljon eri versioita mutta tässä yksi palestiinalaisversio!

Tästä riittää 2-3 hengelle.

4 ohutta kesäkurpitsaa

-> Leikataan kesäkurpitsan päistä ns pyöreä osa pois ja leikataan kahtia. Sitten otetaan kuorimaveitsellä kolmion muotoinen pala pois toisesta päästä ja koverrertaan sisus kuorimaveitsellä niin ettei kuitenkaan tule reikää! Toisen pään pitää olla kiinni. Voit katsoa tästä kuvasta mallia.



Täyte:

1 iso tai 2 pientä sipulia

-> Kuutioidaan ja paistetaan ja maustetaan:

Suolalla
Mustapippurilla

Lihamausteella
Kanelilla

Muskottipähkinällä

n. 20 kuorittua mantelia
-> halkaistaan pituussuuntaan ja lisätään sekaan

200 gr jauhelihaa
-> Lisätään sekaan ja ruskistetaan

Täytä nyt kesäkurpitsat tällä seoksella ja sulje hyvin. Kuten edellisessa kuvassa. Ei haittaa jos täytettä jää yli, sen voi tarjota riisin kanssa (-> kuva myöhempänä)

Paista täytetyt kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä hyvin, niin että ovat ruskeita mutteivat kuitenkaan mustia ;)
Kääntele varovasti ettei aukea!
Nosta sitten lautaselle jossa on pari arkkia talouspaperia.

Tässä vaiheessa voit laittaa riisin kiehumaan.

Kastike:

300-400 gr maustamatonta jogurttia
3 rkl tahinaa

suolaa maun mukaan
1/2 tl mustapippuria

1/2 pienen sitruunan mehu

1/2 kasvisliemikuutio


-> Laita kaikki mikseriin

Laita nyt kesäkurpitsat kattilan pohjalle niin että toinen pää kesäkurpitsasta tulee toisen kesäkurpitsat perään (avattu pää tulee avaamattoman pään jälkeen) joka siis estää niitä aukeamasta. Lisää noin 1/2 dl vettä sekä kastike. Keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 min.

Tarjoa riisin kanssa. Mikäli jauheliha täytettä jää yli sen voi asetella riisin päälle. Käytän itse ns riisikuppeja jonka pohjalle laitoin jauhelihan, sitten riisin ja kumosin lautaselle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti