maanantai 30. elokuuta 2010

Tabbouli - Minttu-persiljasalaatti

Erittäin raikas ja terveellinen salaatti Libanonista. Salaatin täytyy olla vihreää joten käytäthän yrttejä tarpeeksi varsinkin jos asut Suomessa, Suomessa yrtit ovat paljon pienemmissä nipuissa.



n 2 dl bulguria
1 nippu persiljaa 
(suomessa 2 isoa nippua sillä suomen persilja niput ovat pieniä)
1/2 - 1/3 nippua minttua  
(minttua kuuluu olla alle puolet persiljan määrästä n 1/3 tai 1/4)
1 pieni sipuli
2 tomaattia
n 3-4 sitruunaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

-> Liota bulgur vedessä n 45 min. Jauha persilja ja minttu jauhantakoneessa tai pilko ne erittäin pieniksi.
Lisää pieneksi pilkottu sipuli ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Purista sitruunoista mehu ja lisää sekaan, lisää myös oliiviöljy. Sitruunien määrä riippuu hieman niiden mehukkuudesta sekä koosta mutta sitä on tarkoitus olla niin että se maistuu kunnolla. Sekoita bulgur mukaan.
-> Tarjoa salaatti kubban tai falafelien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti