torstai 5. elokuuta 2010

Friteeratut kukkakaali pallerot


Helppo ja nopea resepti. Noin 20 palleroa.
n 350gr keitettyä kukkakaalta
-> muussaa keitetty kukkakaali haarukalla
kourallinen pilkottua persiljaa (tuoretta)

kourallinen pilkottua korianteria (tuoretta)
2 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa rikotaan sekaan
suolaa maun mukaan

pippuria maun mukaan

1tl kuminaa
noin 6rkl vehnäjauhoja
—> sekoitetaan kaikki aineet keskenään, jauhoja voi lisätä massan rakenteen mukaan. Massan pitää olla sen verran tiivistä ettei se hajoa kun laitetaan öljyyn, mutta ei myöskään liian paksua!
Jos omistat lihamyllyn niin sinne voi laittaa kukkakaalit, persiljan ja korianterin ja jauhaa niin pääsee helpolla, varsinkin jos haluaa tehdä esim tupla-annoksen.

Laita ruokalusikalla pallerot kuumaan öljyyn paistumaan, taikinan rakenne pitää olla sellaista ettei siitä saa palleroita tehtyä käsin, ja kun ne laitetaan öljyyn niin palleron rakenne muuttuu hieman eikä pysy “kiinteästi” kasassa. Mutta ei hajoa kuitenkaan osiin!
Nosta pallerot lautaselle jossa on talouspaperia imemässä ylimääräistä oljyä.
Tarjoa lämpimänä ja lisää halutessasi puristettua sitruunamehua päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti