torstai 5. elokuuta 2010

Katkarapu Paella Palestiinasta

Nopea, maukas, raikas ja helppo herkku Palestiinasta!

2 isohkoa annosta tai 3 pientä! Ainakin meillä on melkein koko Paella syöty kahteen pekkaan heti! Tai noin 80% ainakin ;)

2 valkosipulinkynttä

250 gr vihreitä papuja

—> Valkosipuli hienonnetaan, pavut pestään ja leikataan noin kahden sentin palasiksi. Paistetaan kymminesen minuuttia.

n. 200gr isoja pestyjä katkarapuja

—> Lisätään papujen ja valkosipulin sekaan, paistetaan ja maustetaan ->

Suolalla

Mustapippurilla

Kurkumalla

Makealla chili jauheella

—> Sekoita ja paista hieman

4.5 dl risottoriisiä

6 dl vettä

—> Riisi ja vesi lisätään ja kaikki sekoitetaan keskenään. Tässä pitäisi käyttää aika isoa paistinpannua jossa on korkeat reunat. Annetaan kiehua kannen alla hiljalleen kymminisen minuuttia tai kunnes vesi on suunnilleen imeytynyt. Mikäli sopivaa kantta ei löydy, voidaan laittaa päälle pari isoa foliopaperiarkkia ja sitten pienempi kansi päälle. Varo keittämästä liian kuumalle ettei nesteet tule ulos!

1 iso pesty sitruuna

—> Leikkaa sitruunasta erittäin ohuita siivuja ja laita ne sekaan, voit asetella ne paellan päälle tai työntää hieman paellan sisään mikäli niitä tulee paljon.

—> Keitä vielä miedolla lämmöllä 5-10 min kunnes riisi on täysin kypsää. Varo ettei se pala pohjaan! Pidä lämpö miedolla.

Tarjoa maustamattoman jogurtin kanssa ja syö sitruunien kera! Ne eivät ole pelkästään koristeita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti