lauantai 14. elokuuta 2010

Täytetyt riisi pallot - Kubbet roz

Noin 25-30 kappaletta riippuen hiukan palleroiden koosta.



Täyte:

300 gr jauhelihaa
1 iso sipuli

1/2 dl tuoretta persiljaa pilkottuna

suolaa

mustapippuria

muita mausteita halutessasi

-> Paista sipuli ja jauheliha, lisää mausteet ja persilja.

Kuori:

4 dl riisiä
2-3 perunaa
suolaa
1-2 tl
kurkumaa väriä ja makua antamaan


-> Kuori perunat, pilko. Keitä riisin kanssa reilussa vedessä kunnes riisi on melkein kypsää, mausta suolalla ja kurkumalla.
Jauha riisi-perunaseos lihamyllyn läpi, mikäli lihamyllyä ei ole saatavilla voit muussata riisin ja perunan myös esim haarukalla tai perunamuusin muussaajalla.

-> Ota riisi-perunaseosta käteen jonka olet kastellut vedessä ja painele siitä pallo. Työnnä etusormi pallon keskelle ja tee sinne kolo johon laitetaan jauhelihatäytettä. Mitä ohuemmat seinämät palleroissa on, sen parempi, mutta varo kuitenkin ettei tule liian ohuet etteivät rikkoudu uppopaistaessa. Sulje pallero ja suljetun pään tulee olla toisessa päässä eikä palleron keskellä jolloin se pysyy kiinni paremmin. Muotoile palleroista pitkulaisia, ei liian paksuja jotta paistuvat hyvin.
Uppopaista öljyssä kunnes ovat kullanruskeita.
Tarjoa puristetun sitruunamehun sekä jogurtin kera.

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Kokeilen, kun saan inspiraation.

    Kiitos reseptien jakamisesta, useimmille reseptit ovat kuin "valtiosalaisuudet" :))))

    VastaaPoista