sunnuntai 8. elokuuta 2010

Tonnikalatäytteiset friteeratut paahtoleivät

Tämä on suhteellisen nopea "uppopaisto" ruoaksi mutta aikaa kannattaa varata kuitenkin noin tunti.
Herkullinen välipala tai lisuke arkeen ja mikei myöskin juhliin. Meille tämä on maistunut myös ihan pääruoasta koska tästä annoksesta tulee kuitenkin suhteellisen paljon ja koska meitä on kaksi niin vatsa tulee kyllä täyteen!

Nämä leivät "paistetaa" pienessä määrässä öljyä eikä ns uppopaisteta kokonaan.

Tämä on oma kehitelmä joten mitään alkuperää tällä ei ole, olin joskus vain kuullut että paahtoleipiä voi friteerata kun kaulitsee kaksi yhteen ja ne "irtoaa" toisistaan öljyssä.

Täyte:
Revittyjä salaatinlehtiä (esim yksi ruukku- tai jääsalaatti tai jäävuorisalaattia)
-> Laita revityt lehdet johonkin astiaan/lautaselle
2 purkkia tonnikalaa 100 gr purjoa 3 rkl sulatejuustoa, 3 kolmiojuustopalaa tai muuta suolaista tuorejuustoa 1 dl ruokakermaa mustapippuria tarvittaessa suolaa

-> Pilko purjo ja laita pieneen kattilaan paistumaan, lisää tonnikala, juusto, kerma, mustapippuri ja suola. Anna kiuhua miedolla lämmöllä kunnes ylimääräiset nesteet ovat haihtuneet ja seos on aika kiinteää.

1 iso paketti isoja paahtoleipäpaloja (vaaleaa tai ainakin suhteellisen vaaleaa paahtoleipää)
2 kananmunaa
n 1 dl korppujauhoja
öljyä "friteeraamiseen"

-> Ota kaksi paahtoleipää ja laita ne päällekkäin, kaulitse ne yhteen ohuiksi mutta niin etteivät kuitenkaan rikkoonnu.
Ota jokin pyöreä astia tai muki joka on juuri kaulitun paahtoleivän kokoinen, mutta ei kuitenkaan niin iso että paahtoleivän reunat jäävät ympyrän sisään.
Paina nyt mukia/astiaa niin että paahtoleivät kiinnittyvät kunnolla yhteen ympyrän kohdalta.
Leikkaa ympäriltä reunat pois.
Tee sama kaikille paahtoleiville.
-> Laita leipien reunat talteen pakastimeen, voit käyttää ne myöhemmin esimerkiksi keitossa tms.
-> Laita öljyä isolle paistinpannulle niin että koko pohja täyttyy öljyllä, ei tarvitse kuitenkaan olla kuin pari kolme milliä öljyä, sitä voi tarvittaessa lisätä.
-> Riko kananmunat kulhoon ja laita korppujauhot toiseen kulhoon.
Pyöräytä leivät yksitellen kananmunassa sitten korppujauhossa ja laita paistumaan kun öljy on kuumaa. Paista toiselta puolelta noin 30 sekuttia ja käännä, odota että leipä paisuu pallomaiseksi ja tarvittaessa käännä vielä mikäli toinen puoli ei ehtinyt paistua kunnolla.
On tärkeää etteivät leivät ehdi ruskistua ensimmäiseltä puolelta jotta kääntämisen jälkeen leivät paisuvat.
-> Paista kaikki leivät näin, lisää tarvittaessa öljyä. Nostele lautaselle jossa on leivinpaperia.
-> Leikkaa leivät kahtia, laita sisään salaatinlehtiä ja sitten tonnikalatäytettä. Salaatinlehdet auttavat siinä ettei leivästä tule ihan mössöä kun sinne laitetaan märkää täytettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti