maanantai 30. elokuuta 2010

Qatayif 1





Tässä yksi versio Qatayifista
n. 60 kpl

Taikina

2 dl mannasuurimoita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
n. 6 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita.

Paista taikinasta pieniä lättyjä teflon pannulla. Laita talouspaperiin tilkka öljyä ja pyyhi pannu sillä ensimmäisellä kerralla ja myös välissä mikäli letut tarttuvat pannuun, mikäli ei tartu niin paperilla ei tarvitse pyyhkiä enkä suosittele sillä silloin lettuihin ei tulo kunnolla reikiä.

Paras pannu on paksupohjainen teflon pannu mutta toki muunkinlaisella pannulla voi paistaa. Kuumenna pannu kuumaksi ja aseta lämpö keskivaiheille (kolmoselle tai neloselle)

Vain toinen puoli paistettaan ja lettuihin on tarkoitus tulla reikiä toiselle puolelle. Mikäli reikiä ei tule parin paistetun letun jälkeen, taikina on luultavasti liian paksua joten lisää hieman vettä ja kokeile uudelleen. Kun taikina on melkein kadonnut letun päältä ota lettu pois ja laita keittiöpyyhkeen päälle. (taikinan ei siis tarvitse kadota kokonaan paistovaiheessa vaan keskelle sitä voi hieman jäädä, se katoaa kun nostat letun pois.




Täyte:

1.5 prk kuohukermaa
1 prk mascarpone juustoa
8 palaa Kiri juustoa, jos ei ole saatavilla Philadelphia käy myös (puoli pakettia)
noin 4 rkl sokeria

-> Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää muut aineet ja sekoita kunnolla.

Täyttäminen:

Taita letut puoliksi, paistamaton puoli sisäänpäin, painele reunoilta kiinni puolesta välistä, laita hieman mansikkahilloa sisään ja sitten juusto-kerma seosta. Ripottele päälle pistaasijauhetta.
Asettele lautaselle ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi jotta kerma kovettuu.

Tarjoile samana päivänä. (mikäli haluat tehdä vähemmän niin puolita annos, myöskin taikina sillä siitä ei tule kunnollisia enään seuraavana päivänä kun mannasuurimot ovat turvonneet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti