maanantai 30. elokuuta 2010

Pitaleivät



1 kg jauhoja
2 tl kuivahiivaa
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
n. 7-7.5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmin vesi. Vaivaa taikina kunnolla, ainakin 15 minuutin ajan. Voit ottaa taikinasta kämmenen kokoisia palleroita käteen ja kääntää toisella kädellä toiseen suuntaan ja toisella kädellä toiseen suuntaan muutamia kertoja ja käydä näin taikina läpi muutaman kerran jolloin se vaivaantuu varmasti kunnolla.

Laita taikina kohoamaan 45 minuutiksi liinan alle pimeään ja lämpimään paikkaan, esim mikroon tai vaatekaappiin.

Kaulitse taikinasta n puolen sentin paksuisia leipäsiä (jos ovat liian ohuita, niistä ei tule kovin pehmeitä) ja laita ne kohoamaan lakanan väliin, pyyhekiden väliin tai vastaavaan paikkaan, leivät voi latoa päällekkäin jos kangas on välissä. Kun kaikki leivät on kaulittu, paista niitä 250-275 asteessa muutama minuutti, kunnes pinta on kauniin ruskea. Laita jäähtymään kankaan väliin jotta pysyvät pehmeinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti