tiistai 3. elokuuta 2010

Maqluba

Tämä on perinteinen Palestiinalainen ruoka joka on mahdollista tehdä myös lihalla tai kasvisversiona. Myös friteerattuja kukkakaaleja voi laittaa sekaan muiden vihannesten joukkoon. Mutta itse tykkään tehdä ilman kukkakaalia jolloin maku on sellainen kuin se oli tätä ensimmäistä kertaa syödessäni.






Tämä on suhteellisen helppo, mutta aikaa kuluu melkein 2 tuntia. Annoksia tulee noin 4.
3-4dl riisiä (riippuen hieman syöjien määrästä ja koosta)
—> laitetaan veteen likoamaan
2 kanan rintapalaa (tämäkin määrä riippuu vähän syöjien mausta, itse teen yleensä aina yhdestä palasta sillä en ole mikään himo kanan syöjä, monesti teen myös ilman kanaa)
—> Pilko kanat noin 2×2cm paloiksi, keitä maustetussa vedessä joka maustetaan seuraavasti:
3 neilikkaa
3 kokonaista kardemummaa
suolaa
mustapippuria
kanelia
—> nostele kanat pois kun ovat kypsiä ja säästä keitinvesi, poista neilikat ja kardemmummat
2-3 normaalikokoista perunaa
1 munakoiso
—> perunat ja munakoiso siivutetaan ja uppopaistetaan erikseen, anna paistua kunnolla jotta pinta on hieman ruskea. Nostele lautaselle jossa on pari kolme talouspaperisiivua imemässä ylimääräiset öljyt pois. Mausta suolalla.
1 iso tai 2 pientä sipulia
2-3 tomaattia
—> Leikkaa sipuli noin puolen sentin siivuiksi ja asettele siivut kattilan pohjalle tiiviisti. Kattilan tulisi olla hyvänkokoinen jotta kaikki vihannekset mahtuvat sinne sekä riisi mahtuu kypsymään.
—> Leikkaa tomaatit siivuiksi ja asettele ne sipulien päälle tiiviisti, peitä mahdolliset raot.
—> Levitä friteeratut peruna- ja munakoisosiivut kattilaan, lisää kanapalat päälle.
—> Kaada nyt riisistä vesi pois ja laita riisit kattilaan vihannesten ja kanan päälle. Lisää kanankeitinvesi. Veden olisi tarkoitus tulla noin riisin pintaan asti. Jos lientä on liian vähän, lisää vettä sekaan.
—> Laita lämpöä kestävä lautanen riisin päälle painoksi, kansi kiinni ja kattila liedelle. Keitä noin 30-45 minuuttia miedolla lämmöllä ettei sipulit pala mutta niin että se kuitenkin kiehuu. Maqluba on valmista kun riisit ovat kypsiä!
—> Kumoa valmis Maqluba lautaselle ylösalaisin (huom, mitä isompi lautanen, sen parempi ja helpompi kumota)
—> Tarjoa maustamattoman jogurtin kanssa.

VINKKI! Voit ruskistaa sipulit etukäteen myös, monet ruskistavat ne ennen kattilan pohjalle laittamista. Pinnalle voi myös laittaa halutessaan pinjansiemeniä tai paahdettuja manteleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti