maanantai 9. elokuuta 2010

Vihreitä papuja vihannesten kera

Tämä kasvisruoka on erittäin edullinen, terveellinen ja maukas. Tästä on varmasti monia versioita mutta tässä yksi Palestiinalaiseen tapaan.
Annoksia tulee noin 4.

1 sipuli

4 perunaa

2 isoa porkkanaa
250 gr vihreitä pilkottuja taitepapuja

(jos käytät tuoreita papuja, revi molemmat kulmat pois saumaa pitkin jossa on "karvan" tapainen suikale, sillä se ei oikein pehmene keitettäessä ja on helpompi syödä. Kokeile kumpaan suuntaan lähtee paksumpi ja isompi "karva". Yleensä se lähtee siihen vastakkaiseen suuntaan mihin pää käyristyy ja sillä puolella pitäisi olla paksumpi "sauma")

-> Paista pilkottu sipuli ja lisää
3-4 kokonaista neilikkaa.
-> Pilko perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi, lisää sekaan, lisää myös pilkotut pavut.
Mausta:

Suolalla
Kuminalla
Mustapippurilla

Chilillä

Kurkumalla


Lisää vettä niin että vihannekset peittyvät ja hiukan ylikin. Riippuen kuinka paljon haluat kastiketta. Tätä on vaikea arvioida tähän suoraan sillä lientä otetaan riisin sekaan joten riippuu myös kuinka paljon riisiä keitetään. Itse laitan noin 6-7 dl ja tarvittaessa sitä voi lisätä.

Laita nyt riisi kiehumaan ja laita lientä riisille tästä kastikkeesta jolloin riisi saa makua sekä väriä. Lisää riisiin tarvittaessa suolaa tai yksi/puolikas kasvis / kanaliemi kuutio riippuen kuinka paljon riisiä keitetään.

1 kananliemikuutio
1 prk tomaattipyrettä

-> Lisätään kastikkeen sekaan sen jälkeen kun liemi on otettu riisille.

Kietetään miedolla lämmöllä kunnes pavut sekä vihanneksen ovat kypsiä.

Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti