tiistai 17. elokuuta 2010

Vihanneksilla täytetyt kanarullat





Tällä reseptillä ei oikeastaan ole mitään alkuperää vaan on mieheni ja minun omia kokeiluja :)
Täytteitä voi myös halutessa muuttaa samoin mausteita.

Tarvitset myös
öljyä friteeraukseen
foliopaperia kanan rullaamiseen
makeaa punaista chilipippurijauhetta tai paprikajauhetta

Täyte:
1/2 munakoiso

3 pitkulaista vihreää paprikaa

1/2 kesäkurpitsa


-Leikkaa viipaleiksi, friteeraa ja nosta talouspaperin päälle.

"Maustetahna":
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oreganoa

1 tl salviaa

1 tl mustapippuria

1 rkl basilikaa

1 rkl tilillä

suolaa

--> Murskaa ja lisää sitten öljy ja sitruunamehu ja murskaa kunnolla

2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunanmehu



Kastike:
2 tomaattia
1 pieni sipuli

15 basilikanlehteä


-> Pilko pieniksi, paista oliiviöljyssä, lisää 2 dl vettä ja keitä miedolla lämmöllä n 10 minuuttia. Jäähdytä hieman ja laita mikseriin tai soseuta sauvasekoittimella.


2 isoa kanan rintafilettä

-> Leikkaa rintapalat noin 6-8 siivuksi riippuen niiden koosta.


1. Ota kana siivu ja aseta se vahvan pakastepussin sisään, nuiji se nuijalla ohuemmaksi. Varo ettei mene rikki sillä kana särkyy helpommin kuin liha. Ota pois pussista ja aseta foliopaperin päälle.
2. Laita maustetahnaa fileen päälle sekä friteerattuja vihanneksia. Jaa ne tasan kaikille fileille.


3. Rullaa file tiukalle rullalle ja pyöräytä se chili/paprikajauheessa. Rullaa sitten folio tiukasti fileen ympärille kuten karkkipaperi karkin ympärille. Toista sama kaikille fileille.


4. Asettele ne uuni tai piirakkavuokaan. Paista uunissa 225 asteessa 30 minuuttia uunin toisiksi ylimmässä välikössä, voit lämmittää vain uunin yläosan.
5. Avaa folio, leikkaa rullat ohuiksi siivuiksi. Laita tarjoiluastian pohjalle 1/3 soseututetusta kastikkeesta, aseta viipaloidut kanarullat kastikkeen päälle ja kaada loppukastike niiden päälle. Jos kastike on jäähtynyt, voit lämmittää sen ennen lisäämistä.
6. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti