torstai 19. elokuuta 2010

Kasviksia tomaattikastikkeessa ja kuskusta



Tässä yksi monista resepteistä valmistaa kuskus. Tämä on tunisialaisen ystävämme tapa valmistaa kuskusia.

Tästä tulee noin 6 annosta.

500 gr kuskusta
4 rkl kirkastettua voita eli gheetä

-> Huuhdo kuskus pari kertaa vedellä ja poista kaikki vesi. Lisää 4 rkl kirkastettua voita ja sekoita se käsin kuskusin sekaan niin että laitat kuskusia käsien väliin ja hierot gheen kuskusiin muutaman minuutin ajan niin että se on imeytynyt ja että kuskus on irtonaista.

Mikäli kirkastettua voita ei ole saatavilla, voi sen jättää pois.

Kastike:
2 sipulia tai 1 iso
2 kesäkurpitsaa
3 kuorittua porkkanaa

2 vihreää pitkula paprikaa tai normaalia vihreää paprikaa
5 kuorittua perunaa

2 kuorittua tomaattia

3 kukkuraista rkl tomaattipyrettä tai 2 pientä purkkia

-> Pilko vihannekset mutta jätä ne suhteellisen isoiksi, esim pilko peruna neljää osaan ja muut samankokoisiksi. Laita kattilaan vettä n 1.5 litraa ja lisää vihannekset.
Lisää tomaattipyre ja mausta:

Suolalla
Mustapippurilla

Kurkumalla

Kuskus mausteella
Chilillä

Laita kuskus ylempään kattilan osaan ja anna kiehua hiljalleen noin tunti.

Laita kuskus tarjoiluastiaan ja lisää päälle hieman kastiketta ja halutessasi suolaa. Älä laita kastiketta liikaa kuskusille. Sitä voi tarvittaessa lisätä lautaselle. Olen laittanut kastiketta noin 3.5 dl 500 grammalle kuskusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti