maanantai 30. elokuuta 2010

Liha biryani



Laitoin tämän reseptin Aasia osioon ilman erillistä maata sillä en tiedä tämän alkuperää ja olen myös muuttanut reseptiä hieman niin mausteiden kuin valmistuksenkin kannalta. Mausteita voi muutenkin laittaa ihan oman maun mukaan. Tästä tulee noin 6 annosta.

Lihan valmistus:
500 gr leikattua naudanlihaa
2-3 tl korianterijauhetta

1 tl chilijauhetta

2 tl garam masalaa

1/2 tl kurkumaa

2 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
suolaa

Ruskista lihat pannulla mausteiden kanssa.

Riisi:
800 gr- 1kg basmatiriisiä
5 kokonaista kardemummaa

5 kokonaista neilikkaa

1 tl jauhettua kanelia tai pari kanelitankoa

1/2 tl kurkumaa

2 rkl gheetä eli kirkastettua voita

suolaa

vettä


Keitä niin että riisi on puolikypsää.

Biryani:
3 sipulia
3 tomaattia

1 chili

-> Kuutioi sipuli, paista lisää tomaatti ja erittäin pieneksi pilkottu chili. Paista kunnes tomaatti on murksaantunut.
Lisää
4 tl valkosipuli-inkivääritahnaa
1 rkl garam masalaa

aikaisemmin ruskistetut lihat
2 dl kookosmaitoa

1/2 prk bulgarian jogurttia

suolaa

-> Sekoita kaikki keskenään, mikäli lihat ovat sitkeitä, hauduttele hieman lisää.
-> Lisää sitten puolikypsä riisi päälle ja riisin päälle
1/2 prk bulgarian jogurttia
sitruunamehua
maun mukaan
n 3 rkl gheetä

Sekoita niin että jogurtti, ghee ja sitruuna sekoittuu riisiin mutta älä sekoita pohjasta asti että biryani saa hautua siellä sen aikaan kunnes riisi on kypsää. Laita folio päälle ja kansi folion päälle. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes riisi on kypsää.

Koriste / lisuke:

Suolattomia ja kuorittuja manteleita kourallinen tai pari kourallista
Pari kourallista rusinoita
1 rkl gheetä

-> Leikkaa mantelit kahtia, ruskista paistinpannulla gheessä, lisää rusinat.

Kumoa biryani isolle tarjottimelle / lautaselle ja lisää mantelit ja sitruunat päälle. (kuvassa jonka otin tekemästäni biryanista ei ole vielä lisättynä rusinoita eikä manteleita)

Tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti